Kedves Ribizlibokraim!

 

Elkészült a 9. fejezet is. Íme:

Ebben a részben Napsugár kihasználja a szövetséget, amit kötött, és információkat szerez. Egyre nehezebb lesz megkülönböztetni, hogy mi az őrült tévképzet és mi a valóság.

Most filmezési technikákat lestem el innen- onnan, és igyekeztem megvalósítani amennyire lehet. Sajnos igazán közeli képet nem tudok készíteni, és a kamerát forgatni is macerás, mert ha valamibe beleütközöm, a kamera azon átmegy. Azért igyekeztem most is némi újdonságot belevinni a képi világba.

A másik nagy tűzkeresztség, a párbeszédek elkészítése. Sokkal nehezebb időzíteni és érthetővé tenni, mint írott szöveg esetén. A lehető legjobban kell igazodnia a látott képhez is, mindezt úgy, hogy ne legyen stilizált, ami azért nehéz, mert a játék az- vagyis nem konkrét párbeszédeket mutat, hanem “cselekvések” futnak le.

Kezdem érteni, hogy a játék hatalmas lehetőségei ellenére miért nem ez a videókészítés mekkája. Hogy minden a helyén legyen, ne változzanak nagyon a fények, ne kelljen egy szereplőnek sem mosdóba mennie a jelenet közben, az események úgy kövessék egymást, hogy az interakció a lehető legkevésbé látsszon… De én megoldom, ha belepusztulok is! 🙂

 

Jó szórakozást!

Hozzászólások

komment

Olyan írónő vagyok, aki nem szereti betartani a korlátokat és a szabályokat, kísérletezik (néha szélsőségekig), arcpirító kérdéseket sem fél feszegetni, emellett fogékony a szépre, a jóra, az értékesre. Az írásaim ebben a szellemben születnek, mégha ez elsőre nem is szembetűnő.

Előző bejegyzés

Következő bejegyzés