Daremo megosztott egy kérdőívet, amit ezennel nagyon szívesen kitöltögetek. 🙂

Kicsit szar-kasztikus kedvemben vagyok, szóval képtelen vagyok épkézláb válaszokat adni, bocsi. 🙂

 1. Milyen műfajban szoktál írni (novella, vers, regény, blog stb.)? Minden. Legutóbb egy perce bevásárló listát. De boltba nincs kedvem menni. 😛
 2. Milyen zsánerekben és témákban szoktál írni? Világvége hangulat, szenvedés, vér, monodráma, dráma, tragédia… általában 🙂
 3. Mióta írsz? Még elsős koromból rémlik valami vers, de igazából 17 éves koromra teszem, mert akkor írtam a fióknak az első művemet. (akkor még blogok se voltak, olyan rég…)
 4. Van már kiadott/megjelent műved? A blogomban számos művem megjelent, az miért nem jó? Amúgy nincs.
 5. Melyik volt a legelső írásod? Itt a blogon? Az angyali lecke. 2013 ban tetem közzé az eredeti helyén, majd 2015-ben ideköltöztettem, amikor megkaptam ezt a honlapot.
 6. Miért írsz? Mert nem vagyok normális? Más okot nem találtam. Ez nálam belső kényszer, aminek ha nem engedek, akkor azt a környezetem megszívja.
 7. Hogyan találsz időt az írásra? Általában valaminek a rovására. Mondjuk a hétvégi pihenés, filmnézés, sörözés helyett.
 8. Mikor és hol szeretsz a legjobban írni? Csakis itthon, egyedül. Utazás közben maximum jegyzeteket vagy verseket tudok.
 9. Mit szoktál enni vagy inni írás közben? Közben van, hogy reggelizem, ebédelek vagy vacsorázom, mert csak úgy van időm. Két falat között írok, és ezért rendszeresen előfordul, hogy hideget eszem. 😀
 10. Van íráshoz használt dallistád? Hm… nincs, de vannak kedvenc számaim.
 11. Mit gondol(nak) a családod/barátaid/szeretteid arról, hogy írsz? Vagy nem tudják, vagy különösen semmi érdemlegeset. A volt pasimnak kifejezetten gond volt. Nem véletlenül használok álnevet.
 12. Az alkotás melyik részét szereted a legjobban? Az első iratot, amikor szabadon cikázhatnak a gondolataim és csak püfölöm a billentyűzetet. Ezért az élményért érdemes írni. A többi már sokkal tudatosabb és unalmasabb feladat.
 13. Az alkotás melyik része jelenti számodra a legnagyobb kihívást? A helyesírás… utálom! Azon kívül pedig a történetből egy- két mondatos kivonat készítése a legnehezebb számomra.
 14. Milyen eszközökkel és mire szoktál írni? A leggyakrabban word és laptop. De most például asztali gép. És verseket szinte kivétel nélkül papírra vagy telefonos jegyzetbe. (mondjuk utóbbit éjjel, amikor felébredek és eszembe jut valami és nem akarok felkelni, de nem tudok visszaaludni, amíg le nem írom)
 15. Hogyan lépsz túl az írói válságon? Szerencsés vagyok, mert eddig nem kellett kényszerből írnom. Amikor inspirációm van, akkor írok, és az általában mindig van. Minden másra ott van a kritikai írás- az gyakorlásnak is megteszi. Vagy mostanában a naplóírás, amit botor módon szintén közzéteszek, ha aktualitását veszni. 😀
 16. Hogyan motiválod magad az írásra? Inkább lebeszélem magam, hogy most ne, mert pihennem, dolgoznom, élnem is kell. Ha írni kezdek szétesek, az idő szétfolyik, a világ szétesik… nem lehet csak úgy nekiállni.
 17. Kik azok a szerzők, akik a legjobban inspirálnak téged íróként? Nehéz kérdés… Agatha Christie több, mint 100 művet írt és ezzel rekorder. Nekem célom őt lekőrözni. Marie Shelley pedig arra példa számomra, hogy nem minden a hírnév, lehet valaki korszakalkotó úgyis, hogy a kortársai nem értik meg, és az utókor is alig emlékszik rá. Ő életében egy fillért nem keresett íróként, most meg Walking Deadek milliókat kaszálnak a találmányából és sokan a nevét sem ismerik.
 18. Melyik könyvek inspirálnak téged legjobban íróként? Az Aranyember. – Nevemet onnan kaptam (eredetit), így nem félek én is új neveket kitalálni, hátha a következő generáció divatneve általam kreált név lesz. 😀 Az elég király lenne.
 19. Mi a legjobb írói tanács, amit valaha kaptál? Hogy hagyjam abba. Tényleg megpróbáltam megfogadni… Komolyan minden erőmmel igyekeztem más lenni, mint ami vagyok… Nem ment, sajnálom!
 20. Milyen céljaid vannak idén az írással kapcsolatban? Létrehozni egy olyan szerveződést, ami túl mutat az írók céljain és eltörli az üzleti érdekeket a könyvek életéből. Persze tök jó lenne megélni ebből, de inkább haljak éhen, mint más tisztességes író, minthogy irodalmat értékesítsek, mint valami biztosítást, aminek semmi értelme vagy lényege nincs.

Hozzászólások

komment

Olyan írónő vagyok, aki nem szereti betartani a korlátokat és a szabályokat, kísérletezik (néha szélsőségekig), arcpirító kérdéseket sem fél feszegetni, emellett fogékony a szépre, a jóra, az értékesre. Az írásaim ebben a szellemben születnek, mégha ez elsőre nem is szembetűnő.

Előző bejegyzés

Következő bejegyzés