Úgy döntöttem összegyűjtöm az engem inspiráló, érdekes vagy egyedi blogokat, amik többé kevésbé hatottak rám. Nem azért, hogy dicsekedjek velük, vagy reklámozzam őket, pusztán azért, hogy tudják, tudjátok, hogy mik és miért kerültek a közvetlen látószögembe. Bizony van olyan blog is, ami nem állta ki az idő próbáját, és nem érte meg a 2015. év végét, amit sok esetben nagyon sajnálok. Ezek a blogok viszont legalább egy éve működnek, tartalmasak, és elemeiben, irányvonalaiban követendő példák.

Gyakran előfordul a fellángoló blogcsillagok között, hogy mire az ember olyan igazán beleszeretne, már nem létezik az adott blog, és ez az olvasónak is hatalmas csalódás. Ettől való félelmünkben nem kezdünk bele egy blog olvasásába. Ezek a blogok talán egy kicsit megnyugtatóan hosszú ideje léteznek és sok fejezettel rendelkeznek ahhoz, hogy ne kelljen ilyen tragédiától tartanunk az olvasási folyamatban.

Igyekszem nem ajánlót, vagy kritikát írni róluk… de a szűkszavúság nem erényem, bocsi..

1. Tengerkönyv- az első kivételesen nem egy blog. Ez a link egy online tárhely hozzáférése, amin a Tengerkönyv című kiadvány található. Ha nem is tartalmában, de ötleteiben, kidolgozottságában és illusztráltságában megfogott.

http://www.kia.hu/konyvtar/dkiadv/tengerko/

2. Sajnos rengeteg blog van, ami mára már csak meghívóval olvasható. Ettől persze nem lesznek jobbak vagy rosszabbak, mindössze nehezen hozzáférhetőek. Persze ezeket az írókat is meg lehet érteni. Nem szeretnék a kritikusok csípős nyelvének tárgyai lenni, valamint nem zárkóznak el a kiadók érdeklődésétől. A kiadók egyébként nem tárgyalnak olyan szerzőkkel, akik a történetüket online publikálják, ami bloggerként és olvasóként is elkeserít.
pl:
– Tomlinson ötven árnyalata
https://www.blogger.com/blogin.g?blogspotURL=http://fiftyshadesoftomlinson-larrystylinson.blogspot.hu/
– Nyár a szemeidben
https://www.blogger.com/blogin.g?blogspotURL=http://nyaraszemeidben.blogspot.hu
3. Műszak után a főnök irodájában – Nálam a novellák is nyerők, főleg, ha 18+ osak. Nem mondom, hogy ez életem legjobb novellája, de van benne valami olyan… “báj”, amit sokan nem tudnak megragadni. Ezért mindenképpen szerepelnie kell a listámon.
http://aoinapoja.blogspot.hu/2015/03/novella-muszak-utan-fonok-irodajaban.html

4. A vérfarkas legendája – Sokszor a legjobb művek nem egy ember munkáját tükrözik, hanem legalább kettőjét. Ez a történet egy fiú és egy lány tollából fakadt, és egész érdekeset alkotott, de sajnálatos módon félbe maradt egyenlőre. Szóval hiába a kedvencem, nem kapok belőle többet.

http://gladstone92.ingyenblog.hu/

5. Sylvie Barthus művei egészen egyediek

http://sylviebarthus.blogspot.hu/

6. Illúzió- Egy fiatal lány története, ami meglepően izgalmas, és ha kicsit érettebb és kiforrottabb lenne az írója, akár még sikersztori is lehetne. Engem nagyon megfogott, pedig már túl vagyok ezen a korszakomon… jócskán. 🙂

http://szerelemaneten-osszetorve.blogspot.hu/

7. Egy zombi naplója- A kevés történetek egyike, amiket komolyan lehet venni a végeláthatatlan blogtengerben. Érett, és átgondolt írás, ami élvezhető is.

http://www.egyzombinaploja.blogspot.hu/

8. Tűrhetetlen – Az egyik abszolút kedvencem, amit többször is elolvastam- mármint az eddigi részeket- és biztosan tovább is fogom olvasni az a szerelemfüggő lány története. Egy tini beleszeret egy őszülőhalántékú férfiba. Ne is kérdezzétek milyen beteges elnyomott dolog miatt tetszik ez nekem annyira. Pedig sosem vonzódtam a sokkal idősebb pasikhoz…

http://turhetetlen-bl.blogspot.hu/

9. Ha ismernél – Nem vagyok benne biztos, hogy teljesen normális vagyok… na jó biztos vagyok benne, hogy nem. Egy kicsit a Star Wars Luke és Leila kapcsolatához hasonló elevenedik fel, egy rém izgalmas körítésben, de egy cseppet kiforratlan íráskészséggel. Ettől még lehet szeretni, nem? Én szeretem, egye kánya! 😀

http://haismernelblog.blogspot.hu/

10. Netkaland – Románc, szintén a net forgatagából, és jó. Nekem legalábbis sok vonatkozásban bejön. Érettebb, mint sok neten található hasonló történet, és még élvezhető is. Van benne valami annyira szerethető, hogy a kisebb hibái szinte nem is vehetők észre.

http://juliev.blog.hu/

11. Hős a sötétben – Kifejezetten utálom a gondolatot, hogy valaki fanfiction miatt váljon híressé. De el kell ismernem, hogy van benne ráció. Van olyan történet, amiből én is többet és többet akarok, és soha nem elég. Ráadásul ráeszméltem, hogy a fanfiction eredete sokkal régebbi és sokkal magasabb szinten űzött művészet, mint gondoltam volna. Ezeket hívják “háttértörténetnek”. Hát igen… Na mindegy. Szóval kezdem elismerni ezt a műfajt, és ezt ennek a Harry Potter fanfictionnek lehet köszönni:

http://hosasotetben.blogspot.hu/

12. Vászonra mázol édesem – Igen, mostmár egészen biztosan nem vagyok normális, hogy a korkülönbség a vérfertőzés sem zavar, de hogy még a homoerotika sem? Kérem szépen ez a helyzet. Sőt emiatt lesz ez a történetsorozat olyan érdekes számomra.

http://soseszeressalegjobbbaratodba.blogspot.hu/

13. Tanár- diák kapcsolat – Tudom még fokozni a perverzitást, méghozzá egy tanár diák “szerelemmel”. Valószínűleg nem lenne olyan érdekes ez a történet sem, ha nem lenne benne ez az alapvető feszültség.

http://tanar-diak-kapcsolat.blogspot.hu/

14. Titánszív – El nem tudom mondani, hogy utálom a One Direction őrület blogban való kicsapódását. Persze, ha ez a korosztály lennék, lehet, hogy valamennyire átérezhetném, de már nem megy, hiába erőlködöm. Ám, ha ezt kivesszük ebből a történetből, és simán csak történetként olvassuk, egész szerethetővé válik.

http://titaniumsziv.blogger.hu/

15. Bip- A Bloggerirományok Projekt mindig is a szívem csücske marad, és mindig előszeretettel fogom olvasni, ahogy akkor is tetszett, amikor még nem voltam a csapat tagja, megtiszteltetés volt, amikor közéjük tartozó lehettem, és most, hogy az arculatot próbáljuk meg modernizálni, fiatalosabbá, divatosabbá tenni, még most is szeretem. Amikor ezeket a történeteket olvasom, kicsit mindig akarva akaratlanul is kivonom magam a világ körforgásából.

http://bloggeriromanyok.blogspot.hu/

 

Hozzászólások

komment

Olyan írónő vagyok, aki nem szereti betartani a korlátokat és a szabályokat, kísérletezik (néha szélsőségekig), arcpirító kérdéseket sem fél feszegetni, emellett fogékony a szépre, a jóra, az értékesre. Az írásaim ebben a szellemben születnek, mégha ez elsőre nem is szembetűnő.

Előző bejegyzés

Következő bejegyzés