Sziasztok!

Az ötlet nagyon izgalmas, ezért írok róla, de bevallom, hogy loptam… Hát igen, ilyenre vetemedtem.

Az ihletőm Csecse Attila volt, akit ezzel a borzalmas névvel vert a jóisten, adott neki viszont egy csomó jó tulajdonságot, szóval igazán nem lehet oka panaszra emiatt az apróság miatt. Ő egy vlogger, aki olyan 40%-ban érdekes könyves videókat csinál, és mostanában eléggé rácuppantam ezekre, és a 60% nemkönyvesekre is. Kicsit fura a srác, de nagyon hamar megszerethető. Biztos sok tinilány és srác szeretett már bele, mióta vlogol. Nagyjából akkor kezdte, amikor én, csak hát én egy ici- picit idősebb voltam már akkor is, és ő sokkal többre vitte, és több pénzt keresett vele, mint amit én valaha fogok, szóval brühühü…

Viszont ez a könyvmolyos tag-je nagyon megtetszett. Olyannyira, hogy kicsit átalakítva, kicsit más szemszögből is megközelített, de ettől még érdekes a videó is. Én egyébként elsősorban vagyok író, és csak azokat a könyveket olvasom el, amik nagyon megfognak, szóval nem vagyok olyan bookofil, de mostanában már nálam is jelentkeznek ezek a tünetek, szóval itt az ideje komolyan beszélnünk a témáról. Milyen tünetekkel jár hát a bookofil nevű nagyon durva betegség:

 1. Panaszkodsz arról, hogy nincs mit olvasni, pedig a könyvespolcon és az ebookolvasón is rengeteg könyv van.
 2. Új könyvet veszel, amikor még az előzőleg megvásárolt könyvet/ könyveket sem olvastad el.
 3. Nagyjából 20 ezer könyvet szeretnél elolvasni egyszerre, és nem tudod eldönteni melyik legyen a következő.
 4. Ha már a könyv feléig eljutottál, csak azért is végigolvasod, hogy elmondhasd, hogy ezt is elolvastad.
 5. Már szinte sportot űzöl az olvasásból, kihívásokat, próbatételeket teljesítesz, amit erődön felül is teljesítesz.
 6. Szeretett könyvednek, könyvsorozatodnak megváltozik a borítója, és ez téged frusztrál.
 7. Egy könyvvel kapcsolatos rajongásodat vagy gyűlöletedet szereted másokkal megosztani, és a veled hasonló véleményen lévőket, még ha vadidegenek is, képes vagy nagyon megkedvelni pillanatok alatt.
 8. Nyilvános helyeken sem tudod visszafogni a könyv okozta érzelemkitöréseidet.
 9. Ha a kedvenc könyvednek folytatása jelenik meg, képes vagy újraolvasni az előzőt, hogy mindenre emlékezz.
 10. Nem akarod kölcsön adni a könyveidet senkinek, még egy pillanatra sem, még arra sem, hogy kézbe vegye.
 11. Lelki konfliktust okoz, ha nincs kedves olvasni, olvasási depressziónak nevezed.
 12. Ha nincs kedved olvasni, akkor azon úgy lendülsz túl, hogy elolvasod egy régi kedvencedet.
 13. Ha egyszerre több könyv jelenik meg, amit el akarsz olvasni, kizárt, hogy várj, meg kell venned, még akkor is, ha abban a hónapban már csak zsíros kenyeret tudsz vacsorázni.
 14. Az általad olvasni kívánt könyvek beszerzése olyan örömet okoz, ami akár napokra bearanyozza a hangulatodat.
 15. A könyv puszta jelenléte a könyvespolcodon elég ahhoz, hogy jobban aludj éjjel.
 16. A könyvet nem habzsolod, mint egy éhes oroszlán, hanem lassan közelítesz felé, és keresed a legmegfelelőbb pillanatot az általa nyújtott élmény átélésére, még ha egy hónapokig tart is.
 17. Utálod, ha bármi megzavar az olvasás közben, és ha mégis megteszik, képes vagy ezért egy komplett hisztirohamot rendezni, önmagadból kikelve őrjöngeni.
 18. Gyűlölöd, ha a kedvenc könyvedre valaki megjegyzéseket tesz, vagy bármilyen módon nemtetszését fejezi ki. A legjobb barátodból is lehet egy ilyen gesztussal ősellenség.
 19. Ha te olvasod a könyvedet, nem olyan nagy baj a gyűrődés, a foltok, a hajtások megléte, de ha valaki okoz sérülést a könyvednek, azonnal párbajra hívod és kibelezed.
 20. Egy könyv akkor jó, ha nem tudod letenni, még akkor sem, ha másnap nem látsz a fáradságtól, a szemed kiszárad, az agyad zsong, úgy közlekedsz, mintha a walking dead egyik mellékszereplőválogatására készülnél, és nem számít, hogy az adott napon vizsgád lesz, vagy teljesítened kell a munkahelyen, esetleg életmentő operációra készülsz, akkor is elolvasol “még egy fejezetet”.
 21. Mindig az aktuális olvasmányod válik a kedvenc könyveddé, és ha megkérdezik melyik a kedvenced, először mindig azt feleled, hogy nincs, pedig vagy húszat fel tudsz sorolni kapásból a toplistádról.

Akinél jelentkezett már bármelyik tünet, az pedig azonnal forduljon orvoshoz, mert komoly mentális átalakuláson mehet át egy könyvmoly, ami kihat a magánéletére, a társas kapcsolataira, a munkájára, de főképp az általános elmeállapotára. Ha még nem jelentkeztek rajtad a tünetek, akkor még időben vagy ahhoz, hogy megmaradj egyszerű, hétköznapi embernek.

Vigyázzatok magatokra, és kerüljétek az ilyen beteg embereket, mint mi!

Én szóltam!

És a cicák meg a kutyák mindig feldobhatják a napunkat, szóval EZT nézzétek meg!

Hozzászólások

komment

Olyan írónő vagyok, aki nem szereti betartani a korlátokat és a szabályokat, kísérletezik (néha szélsőségekig), arcpirító kérdéseket sem fél feszegetni, emellett fogékony a szépre, a jóra, az értékesre. Az írásaim ebben a szellemben születnek, mégha ez elsőre nem is szembetűnő.

Előző bejegyzés

Következő bejegyzés