Kedves Olvasók!

 

Aki esetleg nem tudná, hogy mi ez a díj, annak mondom csak, hogy ezt a díjat a bloggerek küldik egymásnak, kifejezve a munkásságuk elismerését, gesztus arra, hogy ezzel az aprósággal jelezzék a tiszteletüket egymás felé.

A korábbi blogjaim már kaptak ilyen díjat, de ezen az oldalon ez az első ilyen megtiszteltetésem. Vannak, akik nem veszik elég komolyan ennek a díjnak a jelentőségét, pedig az, hogy más blogok között mennyire lehet észre venni az embert, azt bizony ez a díj mutatja.

Nagyon köszönöm! 🙂


A díjat, bár tudom, hogy nem szokás, de én most visszaadom annak, akitől kaptam. Egyrészt, mert a blogja egy ígéretes, egyedi történet -egy szellemekkel suttogó tinilány egy elhagyatott házban az erdő szélén nagy valószínűséggel a vesztébe rohan- aminél kevés alkalmasabbat tudnék a díjazásra.

Azon kívül tudom nem szokás ez sem, de én most úgy éreztem, hogy egy kicsit egyedibbé teszem a díjat. Nem vagyok nagy képszerkesztő, úgyhogy ne a nem létező művészi vénámat keressétek benne! 🙂

vivien j

 

Tudom, hogy nem szokás az sem, hogy az ember csak két bloggernek küldje tovább a díjat, de én most ezt is megmerénylem a díj ellen. Úgy érzem, hogy a másik méltó tulajdonosa a díjnak Lucy, akinek én már adtam egy díjat. Az elsők között vagyok, akik elolvassák az új részeit a blogjának, ami nagyon jól felépített történet – egy jégtáncos lány szenvedéseit ábrázolja a partnerével, az edzőjével, a családjával és önmagával miközben detektívest játszik- ami sokkal nagyobb figyelmet érdemelne annál, mint amit kap.

lucy

 

 


A díj mellé járnak szabályok is:

1. Az oldaladon köszönd meg a díjat!

2. Írj magadról 10 dolgot!

3. Válaszolj a neked feltett kérdésekre!

4. Tegyél fel 10 kérdést!

5. Küldd tovább a díjat!


 

“2. Írj magadról 10 dolgot!”

1. Nem szeretek magamról beszélni.

2. Azt szeretem, ha a műveim mutatna be engem.

3. Sokáig írtam csak a fióknak, mire bloggerkedésre szántam a fejem.

4. Sajnos idősebb vagyok, mint az átlag bloggerek, ezért egy kicsit nehezebben boldogulok.

5. Nem szeretek szabályokat betartani, mindig valami egyedire törekszem, még akkor is ha rosszabb.

6. Sokszor kérdezik, hogy Ajándék-e az igazi nevem. Most elárulom, hogy nem. De valóban létező keresztnév.

7. Szerintem a blogregényeké, vagy ha más nem az online irodalomé a jövő.

8. Nem szeretem azokat, akik folyton a múltat siratják. Persze, hogy más volt minden. És még mennyire más lesz…

9. A jövőbeli terveim között szerepel, hogy meghódítsam a világot.

10. Úgy lettem az irodalom megszállottja, hogy diszlexiás és diszgráfiás voltam világ életemben. Az irodalom szeretete, az alkotás nem ettől függ. Gyerekként nem szerettem olvasni, és később sem rajongtam sosem a kötelező olvasmányokért. Aztán egyszer csak írni támadt kedvem. Aztán már olvasni is elkezdtem szeretni. Mindent meg lehet tanulni, és sohasem késő! Ha van valami, amire megtanított ez a hátrányom, az az erőm felüli küzdelem.


“3. Válaszolj a neked feltett kérdésekre!”

1. Melyik volt az a film/ könyv, ami a leginkább elgondolkodtatott?

– Filmek közül az Amelie csodálatos élete. A könyvek közül pedig az Amerikai Istenek. 

2. Van háziállatod?

– Egy kutyám van, a neve Bogi. Boldogan és elvadultan él egy öttagú kutyafalkában. 

3. Melyik nyelv az, amit mindenképpen szeretnél elsajátítani? Miért?

– Az angol. Talán furcsa, de nyelveket is nehezen tanulok. Angolt csak magamtól tanultam, tanár sosem tanított. Azért szeretném, mert úgy érzem, hogy egy új világ tárulna fel előttem, ha érteném ezt a nyelvet. De nem ám csak olyan beszélgetés szinten! Amilyen magas fokon csak lehet. 

4. Ki az az előadó, aki számodra teljesen új irányt mutatott?

– Előadó? 🙂 Sokan álltak már mikrofon mögött, akik újat mutattak nekem, egyetemi tanárokon át, stand up comadyseken keresztül, énekesen át, színészig. Ebből kiemelni egyet nem tudom, hogy lehetséges-e. Ha igen, akkor mindenképpen Hofi Géza lenne, akit bár én nem láthattam fellépni, de a felvételei közül van olyan részlet, amit kívülről tudok. 

5. Mit gondolsz, lesz harmadik világháború?

– Biztosan! Ez nem is kérdés számomra. 

6. Szerinted mennyire biztonságos hely Magyarország?

– Erről pont írtam nem is egy történetben. Alapvetően azt gondolom, hogy biztonságos, mert vannak rosszabb helyek is, és nincs olyan pont a földön, ahol az ember minden ellen védelmet kapna. Persze vannak olyan helyek, amik kiemelten veszélyesek. Egyébként szerintem javul a helyzet. 

7. Hogy vezeted le a feszültséget?

– Ez könnyű! Írok! 🙂

8. Van kedvenc blogod? Ha igen, miért pont az?

– Akik díjat kaptam tőlem. Mert látom bennük a lehetőséget! Egyébként még nem találtam meg azt a blogot, ami kívül belül megfelelt volna az ízlésemnek. De nem adom fel! 🙂

9.  Mi a véleményed a bétákról?

– Először is az, hogy nem kéne őket bétáknak hívni. A korrektorok szerintem sokkal jobb kifejezés. Másodszor az, hogy a ő munkájuk is épp olyan alkotó tevékenység, mint az írás. Értékelni kell őket, mert tőlük léphetsz túl a saját csapdáidon. 

10. Ki a kedvenc bloggered/ bloggerinád?

– Na, ide is sok nevet tudnék felsorolni. De maradok Lucynél. Valahogy megértem magam vele, hasonlít a stílusunk, hasonló rugóra jár a “bloggeragyunk”.


“4. Tegyél fel 10 kérdést!”

 

1.  Mit jelent számodra a díj?

2. Melyik film, könyv, színdarab vagy vers volt, ami igazán elgondolkodtatott?

3. Ki az a személy, akire felnézel, akinek a munkássága sokat jelent számodra?

4. Mi a véleményed a bétákról?

5. Mennyire hiszel az csillagjegyekben? Mi a csillagjegyed?

6. Milyen a jó blog szerinted?

7. Mit tennél, ha milliomossá válnál?

8. Szoktál álmodni, álmodozni?

9. Fiús vagy lányos lelki alkatú vagy leginkább?

10. Mit gondolsz mi lesz a blogod sorsa 2-5- 10 év múlva?

 

 

 

Hozzászólások

komment

Olyan írónő vagyok, aki nem szereti betartani a korlátokat és a szabályokat, kísérletezik (néha szélsőségekig), arcpirító kérdéseket sem fél feszegetni, emellett fogékony a szépre, a jóra, az értékesre. Az írásaim ebben a szellemben születnek, mégha ez elsőre nem is szembetűnő.

Előző bejegyzés

Következő bejegyzés