Igazából, dönthetnék úgy is, hogy nem írók többet. De akkor az a sok gondolat, kimondatlanul poshad el agyam lágy ölén.
Gyakran van, hogy egyedül bandukolok, beszívom magamba a város zaját, ami Sepsin hűvös szellő, s csak akkor van, ha részegen ordibálok – úgy sem hallja meg!
Csak megyek és agyam kattogása új értelmet ad a pillanatnak. Kifigurázott idegbeteg káromkodó, elcseszett anyák – cigi mellé sör, sör mellé gyerek -, vagy épp a felfedezetlen lábXfaktor, traktor helyett béemvés, cicababa. Az utolsón valóban elgondolkozok, meghúznám, vagy hamarabb hánynék, ha megszólal!? De mindegyiket bele foglalom az úti naplómba, amit később még én sem tudnék felidézni, de valószínűleg cinikus hangvételétől falra mászna, aki.

 

Lehet, hogy túl sokat foglalkoztam mások életével, jólétével, érzelmi hullámaival. Dicsőséget nem adott, se pénzt, se időt. Ahogy a homokszemcsék átszaladnak ujjaim közt, egyre jobban félek. Nem vagyok elég önző, hogy ne csak magamnak legyek, vagy maradjak. S hogy múlandó vagyok, ezt hiába volt tudni, az első pihe, majd szakáll, fehér őszhajszál sem volt elég lecke, hogy az óceánt, fürdőkádra cseréljem. S azt az űrtartalmat, amit kiszorítok, meg is töltsem. Legalább félig…

 

Unalmas nem vagyok, ez biztos. De olyan csendben tudnám eltölteni a napot, amiről csak én tudom, hogy nem kérdőjeles: “Nincs valami baj?”. S hiába pörgetek képeket, egy első szám, harmadik személyű névmást, már mindegy. Ahogy a csendet sem tudom úgy megtartani, hogy ne válaszoljak kielégítetlenül.
Mert van a vágy és van a belső ékszer, amit sebek nem töltenek meg, csak groteszk szürreális képekké válnak. Amilyen számomra egy kapcsolat önmagammal.

 

Hozzászólások

komment

Szabadgondolkodású költő vagyok, bár a szavaim többnyire öncélúan nekem sokat jelentenek. A költészet számomra olyan, mint amikor egyedül bandukolok a városban, beszívom a város zaját, agyam kattogása új értelmet ad a pillanatnak. Sosem voltam elég önző ahhoz, hogy ne foglalkozzam mások életével, "jólétével", érzelmeivel, pedig tudom, hogy a saját magamra fordított időmből vesz el.

Előző bejegyzés

Következő bejegyzés